CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, May 18, 2008


Monday, May 5, 2008


bila bahagia mula menyentuh...
seakan kita bisa hidup lebih lama..

°¨°o.O.o°¨°LØv3__2ØØ8°¨°o.O.o°¨° WatCh it!!!~~~

Comment here


video

Friday, April 25, 2008

8 APRIL 09

aku baru nk start blogging balik sebab kawan2 aku yg ada blog dorang suruh aku start balik blogging....ada la semangat sikit...tp feedback dr org itu.. mmg aku akn hide blog aku dari semua org tidak lama lg..hahaha...buat apa kalau ade tp org xsuke?xmenarik? hahaha...bese2 je kot...kwn2 aku ok je..ntah la..aku sekarang dah xde semangat..sorry.


KESIAN saye..BOSAN


malas gyler nk update..switch pun jarang2! kalau on9 pun kejap2 je..xtau nk watpe..xde idea!
erm..saye?? saye sehat bangat! nk tau? sekarang saye kurang makan dan kurang segala2 nye
xtau la nape jadi sampai mcm tu..
kadang-kadang kan hari2 saye sangat2 busy..damn tired
kadang2 hari2 saye mcm hari2 hari minggu..damn relax..xtau nape jd mcm tu..maybe perasaan yg kontrol saye kot! huhuh kalau busy tu sampai nk buat ape2 pun xsempat!
tp kalau relax pun xtau nk watpe! bullshit!.on9 ms,fs,facebook,hi5,ym,skype..sume boleh hilang bosan seketika je..afta that xtau nk watpe pulak!








Anda tahu anda student MMU bila...

Anda tahu anda ialah student MMU Melaka bila....

1) Anda faham apa itu RSU, RSI, Sempoi, SFC
dan Time Milennium... =D
2) Perkara pertama yang anda lakukan lepas
bangun tidur ialah switch on pc/laptop, check

emel, friendster & semua favourite webpage
anda.. :-p Mandi atau gosok gigi kira kemudian.
3) Anda asyik terserempak dengan orang yang
sama tapi tidak dikenali hampir tiap-tiap hari...
4) Anda pernah makan nasi ayam Mak Cik
Shima :-p

5) Anda tahu betapa susahnya life ta
npa internet... =))
6) Anda rasa lagu Permata Dunia unik dari lagu-lagu universiti yang lain........... 7)Jaya Jusco (JJ) menjadi tempat paling penting dalam hidup anda...
8) MP dan JJ sudah menjadi satu kebiasaan atau kemestian bagi anda.. :-p
9) Anda sudah rasa bosan dgn MP dan JJ.
10) Anda sudah biasa tido pukul 5 pagi atau lepas subuh sebab chatting, main games etc.
11) Anda tidak boleh hidup tanpa pc/laptop &
internet.

12) Anda tahu apa itu MMLS :-p
13) Anda boleh mengalami depression kalau
sehari tak bukak pc/laptop. =D
14) Anda pernah rasa nak bom Finance dan Exam

Unit...
15) Anda selalu stadi last minute... :))
16) Anda rasa sukar utk decide utk makan kat
mana mlm ni... ;-)
17) Anda pernah pegi Klebang
18) Anda pernah guna komput
er kat CITS
(selalunya masa awal2 alpha) :-p

19) Anda pernah beli barang kat Uptown Minimart,Kah Kah atau U Center
20) Playlist MP3 anda lebih dari 300 lagu
21) Anda rasa Yahoo Messenger sudah menjadi
medium komunikasi yang utama.. :-D
22) Anda sudah biasa balik rumah lewat malam
atau awal pagi..

23) Anda ada kawan-kawan di MMU Cyber
24) Anda pernah pegi ke MMU Cyber atau
25) Anda tidak pernah jejak langsung MMU Cyber

26) Anda selalu terserempak dengan budak2 MMU
dalam cinema :-p
27) Anda pernah pegi Jonker
28) Anda masih boleh online sehingga pukul 10.
05 walaupun kelas start pukul 10.
29) Anda boleh jer tido masa gap antara kelas :-))

30) Anda tahu library selalu penuh time exam
week.. :-p
31) Anda tertanya-tanya majlis konvo nanti either di Melaka or Cyber
32) Ada antara senior MMU anda bekerja di MMU..
33) Anda selalu skip kelas awal pagi atau lewat petang =D
34) Anda sehabis boleh tak nak ada kelas Jumaat petang ngan Isnin pagi
35) Anda nervous masa last week trimest
er break.(result xm kuar) :-p
36) Anda pernah fikir untuk quit dari MMU.. 37) Anda rasa rindu dgn life di MMU masa cuti.. :-p

38) Anda tertanya-tanya apa fungsi ID card selaindari diguna kat library :-/
39) Anda pernah konfius whether nak stay Melaka atau pegi Cy
ber (utk student alpha)




18SG

sila jgn play kalau anda seorang yg tidak berani


video
video ngeri kemalangan jalanraya sebagai pengajaran kepada pengguna2 jalanraya amnye dan penunggang2 motorsikal khususnye..kemalangan yg terjadi dalam malaysia ni patut dijadikan pengajaran kepada kita untuk lebih berhati2 dilajanraya..dalam video ni mungkin lelaki penunggang motorsikal tu yg bersalah atau die tidak bersalah..dalam kes ni kita perlu same2 berhati2 dijalan raya..mungkin mereka yg berhati2 dijalanraya juga boleh terlibat dlm kemalangan disebabkan kesalahan pemandu lain..BE CAREFUL!!



TRAGEDI SEDIM!

27 janauary 2007..aku bersama2 cilat,mad,hadi,cekung,talib pergi kesedim..sebuah tempat yg agak menarik la kt kedah..waterfall yg banyak cerita2 pahit..
sebelum tu aku xpenah dgr ape2 cite yg penah tejadi kt sane..pagi tu kami bangun awal setelah penat buat BBQ kt umah aku pada malamnya..perjalanan ke waterfall sedim kira2 hampir sejam dari rumah aku kt butterworth..kami sampai sana lebih kurang pukul 10 pagi..sampai2 sana we all very excited..semua kelam kabut siap2 nk mandi (especially cekung dia sangat excited dgn air)..lepas tu kami semua masuk dalam air..huh..kira2 15 minit berendam dalam air tu mad ajak pi tempat lain sebab tempat tu sangat2 cetek dan sesuai untuk kanak2 je..hahaha
then kami pun pindah ke tempat yg lebih dalam..then kami mulakan xtvt merendamkan diri disitu..tp masa tu talib,cilat dgn hadi je yg mula2 masuk dalam air..aku,mad,cekung lepak2 dulu kt tebing tu sambil2 makan keropok..then kira2 10 minit lepas tu cilat menjerit2 pggil aku...then die ckap hadi tgh LEMAS..then aku pun masuk la dalam air..aku nmpak hadi tgh TERKAPAI2 kt tgh2 tu..tp aku buat xtau je sebab aku tgk mad dgn cekung tgh GELAK2 kt hadi..mula2 aku igt hadi tgh keriangan bermain2 air..hahaha..then agak lama dia terkapai2 baru aku sedar yg hadi tgh LEMAS..huhu..then aku blur seketika..lepas tu aku cuba berenang ke arah hadi yg sedang terkapai2 dalam arus yg agak laju!..aku cuba menolak2 hadi pada mulanya..tp xberkesan..then aku pegang kepala hadi n aku trus berenang ke tepi..finally, hadi berjaya diselamatkan disitu..aku mmg penat sgt2 lepas tu..mmg before ni aku xpenah berenang sambil selamatkan org lemas...selepas tu cekung yg mula2 nye gelak2 tgk hadi tgh terkapai2 dgn excited volunteer nk buat CPR kt hadi.huhu..pengalaman ni mmg xakan aku lupakan sampai bila2..lepas aku balik rumah aku cite kt mak & abah..baru aku tau kt sana mmg ramai org yg lemas dan ada jugak yg mati lemas termasuk anak murid mak aku..huhu..kt bawah ni ade sekeping dua gamba yg sempat aku snap masa kt sedim..




kenangan di a.k.a SOKSEK


-sweet memory 2002-2006

Thursday, April 24, 2008

k3n4ng4n itu k4dangk4l4 t3r4m4t p4hit untuk dir3d4h.t3t4pi i4 t3rl4lu m4nis untuk dik3n4ng
hidup xs3l4luny4 ind4h..t4pi y4ng ind4h itu t3t4p hidup d4l4m k3n4ng4n..
4nd4iny4 h4dirny4 cint4 s3k4d4r utk m3ng3c3wak4n.l3b3h b4ik cint4 itu t4k p3rn4h h4dir..
k3c3w4 b3rcint4 buk4n b3rm4kn4 duni4 sud4 b3r4khir
m4s4 d3p4n y4ng c3r4h b3rd4s4rk4n p4d4 m4s4 l4lu yg t3l4
h dilup4k4n..
hidup ini ind4h bil4 kit4 t4hu m3ngh4
rg4iny4..
t4pi i4 4m4t m3ny4kitk4n 4nd4i kit4 m3l4luiny4 dgn s4mbil l3w4


tid4k p3rlu m3nc4ri s3or4ng m4nusi4 yg s3mpurn4
untuk m3nj4di t3m4n s3j4ti..
cukupl4h s3k4d4r m3mpuny4i s3or4ng t3m4n s3j4ti
yg m3njadik4n kit4 seor4ng m4nusi4
s3mpurn4 bil4 b3rs4m4ny4....




APABILA TERLEBIH ROMANTIK!


kalau nk romantik pun berpada2 la bang...sampai tampal2 ayat2 jiwengs kt kereta ni ape kes??...jgn buat sampai mcm ni
org tgk pun nk tergelak..hahahaa..




RUMAH NK GEMPAK JE!



mcm2 kesah manusia ni..hahaha...tp xpe la..sian pulak kan
maybe dia idam2 kan rumah seperti istana tp die xmampu...
cukup lah sekadar mcm ni..